Oh My People

Chronische stress Leuven

Chronische stress Leuven

Eindeloze to-dolijstjes, opeenvolgende deadlines, talloze meetings … De hoge werkdruk bezorgt heel wat medewerkers chronische stress. Het gevaar? Dit brengt allerlei negatieve gevolgen met zich mee: van uitputting, over een hoge bloeddruk, tot een verminderd immuunsysteem. Net daarom wil Oh My People chronische stress in Leuven aanpakken! Zitten jouw medewerkers op hun tandvlees? Wij brengen de vitaliteit in kaart, presenteren doelgerichte acties en helpen bedrijven om hun team te ondersteunen bij toxische stress.

Oh My People doorbreekt de status quo en benadert stress vanuit een verfrissende, vastberaden invalshoek. Samen maken we van mentaal welzijn een topprioriteit in je bedrijf in Leuven.

"Why we need to make stress work."

Chronische stress als alarmsignaal

Oh My People maakt van een vooruitstrevende visie op stress haar visitekaartje. Want stress is niet altijd slecht, integendeel. Korte periodes van stress verbeteren het geheugen, maken ons alerter en boosten het prestatievermogen. Maar wanneer de druk langdurig aanhoudt en het lichaam niet kan herstellen, gaan de alarmbellen af. Tijd om in te grijpen! Gebeurt dat niet, dan kan chronische stress ervoor zorgen dat je collega’s uitvallen. Zo bleek uit onze Stressmonitor, een benchmarkrapport dat het mentaal welzijn op het werk in kaart brengt, dat 41 % van de Belgische werknemers zich overbelast en uitgeput voelt. Zij lopen daardoor meer risico op ziekmakende stress.

Benieuwd naar meer data rond vitaliteit, veerkracht en stress? Lees onze gratis Stressmonitor en ga aan de slag met de vele actionable insights.

Peil naar de chronische stress in jouw organisatie in Leuven

Hoe gaat het vandaag met jouw medewerkers? Zijn ze ontspannen, ervaren ze acute stress of is er sprake van chronische stress? Meten is weten! Dankzij onze gerichte enquêtes check je in bij jouw collega’s. Laagdrempelig én leerrijk. De veerkrachtbarometer is een korte polssurvey van zeven vragen, die je werknemers op enkele minuten invullen en een helder beeld schetst. Nood aan meer gedetailleerde data? Dan organiseren we een diepgaande bevraging en berekenen we de activatiequotiënt. Hiermee onderzoeken we hoe elk individu zich voelt en in hoeverre hij/zij zich nog kan of wil activeren in de huidige werkomgeving. Een eyeopener!

Een bevraging rond stress laten afnemen in jouw onderneming? Wij nemen graag de tijd om onze aanpak toe te lichten tijdens een korte videocall. 

"Transforming stress into a strength."

Oplossingen om chronische stress te verminderen

Resultaten van de bevraging binnen? Check! We doorspitten de data, formuleren verhelderende conclusies en leggen concrete actiepunten voor om je collega’s te ondersteunen. Zo kunnen we een strategisch welzijnsbeleid van A tot Z uitwerken, dat komaf maakt met chronische stress in je bedrijf in Leuven. Of we organiseren een workshop Stresscrafting® en geven je medewerkers de handvaten om met stress om te gaan en uitval te vermijden. Liever inhouse begeleiding op lange termijn? Met mental coaching plaatsen wij een ervaren klinisch psycholoog op regelmatige basis in jouw bedrijf. Werknemers kunnen aankloppen om stressklachten vertrouwelijk en vrijuit te bespreken. Onze mogelijkheden zijn ruim, de impact is significant! 

Wie is Oh My People?

De vitaliteit in Leuven verbeteren, is niet voor niets één van de speerpunten van Oh My People. Onze missie? Bedrijven begeleiden naar een werkplek waar medewerkers de beste versie van zichzelf kunnen zijn, en dat elke dag opnieuw. Dat doen we met een baanbrekende aanpak rond stress en burn-out. We baseren ons op data, duiken in je bedrijfs-DNA en tekenen een onderbouwd welzijnsbeleid uit. Aan het roer staat niemand minder dan Elke Van Hoof, een absolute autoriteit op het vlak van stress, burn-out, werkhervatting en veerkracht. Samen met een gedreven ploeg van highly skilled en highly trained psychologen laat ze jouw team sterker worden van stress. 

Op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen Oh My People? Volg ons op LinkedIn voor de laatste nieuwtjes, boeiende blogs en exclusieve behind-the-scenes.

Oh My People

Oh My People
Offices, practice &
training center

Oh My People Koning Albertlaan 31 - 3320 Hoegaarden - RPR Leuven BTW BE0669.807.764 KMO-Portefeuille: DV.O220436