Oh My People

Achieve breakthrough results

Turn sporadic resilience into ever flourishing employees.

Oh My People

Stress op zich is geen probleem, integendeel.

Stress is goed en zelfs noodzakelijk. We hebben allemaal een gezonde portie stress nodig in ons leven, anders zouden we niks bereiken. Daarom leert Oh My People je medewerkers hoe ze stress omzetten in hun voordeel. Maar laten we de zaken dus niet dramatiseren. Moet je een krappe deadline halen? Sta je in de file terwijl de crèche bijna sluit? Dan hoef je niet meteen een afspraak bij de psycholoog te plannen. De sleutel tot succes is stress te zien als een alarmsignaal, zodat je leert stilstaan bij wat er misloopt en dit tijdig kunt rechttrekken. Makkelijk? Absoluut niet. Haalbaar? Zeker weten!

Werknemers moeten ook zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan.

Geen enkele wielrenner heeft ooit een koers gewonnen door langs de kant te staan supporteren. Je moet kilometers maken, met vallen en opstaan. Alleen als je medewerkers bereid zijn dat te doen, kunnen ze hun potentieel maximaal benutten. De apps, tests, tips en oefeningen uit onze workshops en trainingen zetten hen hierbij stevig op weg. Die zijn niet lukraak gekozen, maar hebben een bewezen effect.

Vaak zijn mensen verrast door de vele opdrachten die ze van mij meekrijgen. Cliënten verwachten dat een psycholoog hen meer inzicht geeft in hun gedrag en gevoelens. Uit neurologisch onderzoek blijkt echter dat psychische problemen – inclusief stress – zelden het gevolg zijn van een gebrek aan kennis. Wanneer stress aansleept, helpt zelfs het diepste inzicht niet. Begrijpen waarom je je op een bepaalde manier voelt, verandert niet noodzakelijk je gevoel. 

 

Mensen willen hun stress elimineren via begeleiding, coaching of training, maar dit heeft volgens mij weinig zin. Het is beter om stress te integreren in je leven. De voornaamste valkuil? Het idee dat je geen tijd hebt om je hiermee bezig te houden. Daarom leiden wij je met onze apps, keynotes, workshops en trainingen door deze valleien der teleurstellingen. Maar voornemens die beginnen met ‘Vanaf morgen zal ik...’ beloven niet veel goeds. Ga met mij de uitdaging aan. Máák tijd. Enkele minuten per dag volstaat om effectieve vooruitgang te boeken op lange termijn. 

 

Elke Van Hoof

De beste manier om de toekomst te voorspellen, is haar zelf te creëren.

 

Peter Drucker

Oh My People
Offices, practice &
training center

Oh My People Koning Albertlaan 31 - 3320 Hoegaarden - RPR Leuven BTW BE0669.807.764 KMO-Portefeuille: DV.O220436