Oh My People
Elke Van Hoof spreekt op het recharge congres over stress: een preview

Elke Van Hoof spreekt op het recharge congres over stress: een preview

Deel deze blog:
News
Posted on 2022/11/16 by
Elke Van Hoof

Op donderdag 20 oktober neemt Elke Van Hoof het woord op het Recharge Congres in Kortrijk, een boeiend event voor CEO’s, hr-managers en preventieadviseurs. De focuspunten? Het creëren van gezonde en mentaal weerbare medewerkers, het vermijden van absenteïsme, stress en burn-out en het stimuleren van de motivatie. Stuk voor stuk topics waar de volledige organisatie baat bij heeft! Benieuwd naar de inzichten van Elke? We geven je een exclusievepreview.

Het Recharge Congres vindt plaats in het Xpo Meeting Center in Kortrijk. De dag wordt afgetrapt om 9.00 uur met een gezond ontbijt. Nadien nemen diverse deskundige sprekers het woord waaronder Hans Crampe (adjunct-algemeen directeur in AZ Delta) en Marie-Claire Tirmarche en Jo Van Roye (Audi Brussel). Meer info vind je op de website: www.hrsportssummit.be.

Stress, een boosdoener?

Stress wordt vaak beschouwd als iets negatiefs. Volledig onterecht, want stress kan je net sterker maken: je lichaam wordt in een staat van paraatheid gebracht, zodat je jezelf kan overstijgen indien nodig. Maar het is wél belangrijk dat je slim omgaat met stress. Veel mensen negeren de eerste signalen van stress. Ervaren ze hoofdpijn? Ze slikken een Dafalgan en duwen door. Pas wanneer de stressrespons vergevorderd is, proberen ze de klachten aan te pakken. Maar wanneer je het probleem lange tijd ontkent, wordt het moeilijker dit te verhelpen. Vroege detectie is dus key!

It’s all about balance

Om het stresssysteem optimaal te laten functioneren, is het belangrijk dat de stress- en herstelhormonen in evenwicht zijn. Deze herstelhormonen kunnen hun taak het best vervullen op momenten van rust. Houdt dat in dat je eindeloos moet bingewatchen voor de televisie? Zeker niet. Rustmomenten moeten aan twee voorwaarden voldoen. Je moet jezelf kunnen ontspannen én een goed gevoel over jezelf genereren. Wanneer je beide checkboxes afvinkt, zullen de herstelhormonen je energie-emmertje geleidelijk vullen. Zo kan je korte stresspieken beter het hoofd bieden.

Interesse in een inspirerende keynote rond stress van Elke Van Hoof herself? Zij neemt met veel energie en expertise het woord tijdens een bedrijfspresentatie of event. Ontvang een offerte

Oh My People
Offices, practice &
training center

  • Koning Albertlaan 31
    3320 Hoegaarden
  • 016/20.23.27
  • info@ohmp.be

Oh My People Henri Dotremontstraat 30A - 3320 Hoegaarden - RPR Leuven BTW BE0669.807.764 KMO-Portefeuille: DV.O220436