Oh My People

Stresscrafting®

Stresscrafting®
Making stress work. Together. 

Amper één op de drie werknemers heeft het gevoel dat ze op het werk de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Een dramatisch laag cijfer, dat op de proef wordt gesteld door de complexe en snel veranderende wereld waarin we leven. Time to make a change!

Ontdek Stresscrafting®, dé stressworkshop voor leidinggevenden, hr-professionals en medewerkers. 

Hoe tackle je toxische stress binnen je organisatie? Welke rol speelt hersteltijd in het verlagen van stresslevels? Wat zijn de alarmbellen van een burn-out en hoe herken je ze bij collega’s?

Elke Van Hoof ontwikkelde Stresscrafting® als een unieke methode om stress te laten werken, zowel voor leidinggevenden als werknemers. Wat gebeurt er met ons brein als we onder stress staan? Hoe kunnen we veerkrachtig zijn, zeker in een tijdperk waarin onzekerheid een big issue is? Tijdens een interactieve workshop Stresscrafting® leert Oh My People hoe je stresssignalen kan herkennen en ombuigen naar opportuniteiten. Data-driven, actiegericht en 100 % op maat van de individuele noden van organisaties en medewerkers.

Doelgericht & datadriven

Wat zijn je KPI’s? Welke veranderingen wil jij teweeg brengen binnen je organisatie? Oh My People start met een nulmeting van het stressniveau en staaft vooruitgang met cijfers. 

Informerend & activerend

Naast de neurobiologie van stress, maken we concrete stressissues bespreekbaar en leggen we tastbare actiepunten vast. De ultieme balans tussen theorie, praktijk en progressie.  

Interactief &
high-enery

Stress ontdekken in de vorm van gamification of basketballen met collega’s: Oh My People overstijgt het klassieke klaslokaal en kruidt elke workshop met een flinke snuif energie en rock-and-roll. Bring it on!

No stress? No thank you.

Stress wordt vaak bestempeld als de brute boosdoener die we uit een organisatie moeten bannen. Think again! Hoewel langdurige stress giftig kan zijn voor het lichaam, is niet elke vorm van spanning slecht, integendeel. Een verhoogd concentratievermogen, betere prestaties, goesting om ’s ochtends aan de slag te gaan, … Stress keeps us going en legt heel wat kansen bloot om veerkracht op te bouwen. 
“When we use stress as a window of opportunity, extraordinary things happen.”

In 6 modules naar een werkcontext waarin iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn.

#1. The concept of stress

We zoomen in op de evolutie, de impact en kompasfunctie van stress.

#2. The power of our brain

Over de werking van ons brein, stressresponsen en het belang van hersteltijd. 

#3. The detection of stress

Focus op stressherkenning, het stresscontinuüm en de APGAR-score.

#4. The road to opportunity 

Welke kansen biedt stress? Over de automatische piloot, hybride werken en de 10-24-7-regel.  

#5. The communication game

Praktische tips, tools en tricks om stress bespreekbaar te maken op de werkvloer.

#6. The conversation starter

Praten over uitval en re-integratie. Hoe ga je de dialoog aan met een collega die ziek valt en het team? 
“Omgevingsfactoren heb je niet altijd onder controle. Maar balans bewaren in een steeds veranderende wereld, dat kan je leren.” 

Oh My People

Oh My People
Offices, practice &
training center

Oh My People Koning Albertlaan 31 - 3320 Hoegaarden - RPR Leuven BTW BE0669.807.764 KMO-Portefeuille: DV.O220436