Oh My People

Vitaliteit Gent

Vitaliteit Gent

Hoe garandeer je dat medewerkers de beste versie van zichzelf kunnen zijn op de werkvloer? Verschillende factoren dragen hiertoe bij. Een sleutelrol is weggelegd voor vitaliteit. Voelen je medewerkers zich voldoende vitaal om het beste van zichzelf te geven in hun job? Zijn ze in staat om stress het hoofd te bieden? Oh My People zoomt in op de vitaliteit in Gent en helpt je om de veerkracht in je team effectief te vergroten. 

Oh My People overtreft de standaard met een grensverleggende werkwijze rond stress, die vertrekt vanuit actuele data. Samen plaveien we het pad voor een mentaal gezonde onderneming in Gent.

"Time to think of stress differently."

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit heeft betrekking op de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van je werknemers. Hiervoor kijken we naar twee componenten. Enerzijds focussen we op de veerkracht van je collega’s. Dit omvat hun vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Anderzijds moeten we rekening houden met de werkcontext waarin zij zich bevinden. Biedt de werkplek de juiste handvaten om de beste versie van zichzelf te zijn? Een motiverende omgeving kan energie geven, zelfs wanneer teamleden die zelf niet meer op overschot hebben. Dat vitaliteit onmisbaar is in het welzijnsplaatje staat dus vast. 

Vitaliteit Gent: het probleem in cijfers

Recent lanceerde Oh My People haar allereerste Stressmonitor: een verhelderend benchmarkrapport rond stress en mentaal welzijn op het werk. Hierin onderzochten we onder andere hoe vitaal de Belgische werknemers vandaag zijn. Het resultaat? Dat is allesbehalve rooskleurig. Amper 15 % voelt zich vitaal. 25 % daarentegen heeft een lage vitaliteit, terwijl 60 % een matige vitaliteit ervaart. Dat is niet enkel slecht nieuws voor het mentaal welzijn, maar ook voor de productiviteit en het engagement. Toch merken we dat 61 % van de werknemers nog veerkrachtig is. Zij zijn dus in staat om te herstellen van stress. Waar wringt dan het schoentje? Er is onvoldoende ruimte om te herstellen, terwijl 41 % zich erg overbelast en uitgeput voelt. 

Benieuwd naar meer resultaten rond vitaliteit Gent en stress op het werk? Onze Stressmonitor combineert heldere cijfers met actionable insights.

"People do change the world. Are you in?"

Spelenderwijs leren over stress met onze stressbox

Oh My People ondersteunt bedrijven met haar gloednieuwe stressbox, een leerrijk spel dat we vlot verwerken in onze workshops. Het opzet? We laten je team om ter eerst verschillende raadsels oplossen, steeds met een aftelklok op de achtergrond. Je collega’s belanden dus in een stresssituatie en ervaren hoe ze hierop reageren. Hoe beïnvloedt stress hun gedrag? Hoe communiceren ze met elkaar? Welke fysieke veranderingen ondervinden ze? Stuk voor stuk eyeopeners waarmee we vervolgens werken rond thema’s als stressmanagement, feedback, teamdynamiek, verbindend communiceren … Medewerkers ontdekken wat hun stressoren zijn, hoe ze triggers herkennen en hun vitaliteit kunnen verhogen. Dankzij de unieke belevingscomponent in onze stressbox worden de learnings pijlsnel geïnternaliseerd en het gedrag effectief aangepast. 
Interesse in een bruisende workshop rond vitaliteit in Gent, waarbij we de stressbox gebruiken als basis voor meer veerkracht, verbinding en vitaliteit in je team? 
“Omgevingsfactoren heb je niet altijd onder controle. Maar balans bewaren in een steeds veranderende wereld, dat kan je leren.” 

Wie is Oh My People?

De vitaliteit in Gent verbeteren, is niet voor niets één van de speerpunten van Oh My People. Onze missie? Bedrijven begeleiden naar een werkplek waar medewerkers de beste versie van zichzelf kunnen zijn, en dat elke dag opnieuw. Dat doen we met een baanbrekende aanpak rond stress en burn-out. We baseren ons op data, duiken in je bedrijfs-DNA en tekenen een onderbouwd welzijnsbeleid uit. Aan het roer staat niemand minder dan Elke Van Hoof, een absolute autoriteit op het vlak van stress, burn-out, werkhervatting en veerkracht. Samen met een gedreven ploeg van highly skilled en highly trained psychologen laat ze jouw team sterker worden van stress. 

Op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen Oh My People? Volg ons op LinkedIn voor de laatste nieuwtjes, boeiende blogs en exclusieve behind-the-scenes.

We measure what we treasure.

Oh My People

Oh My People
Offices, practice &
training center

Oh My People Koning Albertlaan 31 - 3320 Hoegaarden - RPR Leuven BTW BE0669.807.764 KMO-Portefeuille: DV.O220436