Oh My People
Oh My People publiceert eerste Belgische StressMonitor rond stress en welzijn op de werkplek

Oh My People publiceert eerste Belgische StressMonitor rond stress en welzijn op de werkplek

Deel op:
News
Gepost op 2023/03/23 door
Elke Van Hoof

Met tonnen goesting en expertise lanceert Oh My People de allereerste Belgische StressMonitor: een benchmarkrapport dat peilt naar stress en mentaal welzijn op het werk. Wat blijkt? Slechts 11 % van de werknemers heeft een werkplek waar hij zijn volledige potentieel kan halen. Een percentage dat heel wat pijnpunten blootlegt! Met staalharde gegevens ondersteunt Elke Van Hoof bedrijven om concrete stappen te zetten en een betere context te creëren voor hun collega’s.

Werkdruk als gloedheet hangijzer 

Ondanks de strakke welzijnswet staat de mentale gezondheid in Belgische ondernemingen meer dan ooit onder druk. De oorzaken? De huidige polycrisis en de inflatie. De bedrijfskosten klommen met maar liefst 20 %, zonder dat er meer omzet gedraaid kan worden. Het gevolg? De werkdruk wordt nog meer opgedreven, terwijl het water veel werknemers al aan de lippen stond. Een grote bezorgdheid voor bedrijfsleiders! Kort op de bal spelen is dus meer dan ooit een must, om te vermijden dat collega’s één voor één uitvallen. 

StressMonitor die analyseert, inspireert en activeert 

Oh My People deelt met plezier haar gegevens rond stress en mentaal welzijn op het werk om bedrijven te ondersteunen. Dat doen we met de allereerste Belgische StressMonitor, de eerste publicatie in een straffe reeks. Met deze whitepaper willen we concrete cijfers aanreiken die ondernemingen stimuleren om snel te schakelen. Het benchmarkrapport bundelt individuele data rond vitaliteit en ownership. Hebben werknemers voldoende veerkracht om de beste versie van zichzelf te zijn? Zijn ze gemotiveerd om zelf actie te ondernemen? Creëert je organisatie de juiste context? Hyperrelevante vragen die jouw organisatie meteen naar de kern van het probleem gidsen. 

Hoe groot is de werkdruk in jouw bedrijf? Lees onze StressMonitor, toets jouw interne data aan de Belgische gemiddelden en doe massa’s actionable insights op.

Meet de veerkracht in jouw bedrijf

Heb je steeds de laatste economische cijfers bij de hand, maar is het gissen naar de mentale gezondheid van je collega’s? Tijd om in actie te schieten! Met onze veerkrachtbarometer breng je haarfijn in kaart hoe sterk je teams in hun schoenen staan bij stress. Scoren ze ondermaats? Geen paniek, we know what to do. We vertrekken vanuit de resultaten en zetten een stevig onderbouwd welzijnstraject op maat uit. Van een straffe welzijnsstrategie, tot een leiderschapscoaching met basketbaltraining: wij denken met je mee, zorgen voor frisse invalshoeken en plaveien het pad voor effectieve gedragsverandering. 

Krijg meer zicht op het stressniveau van jouw werknemers en maak van welzijn een absolute topprioriteit binnen je bedrijf.

 

Oh My People
Offices, practice &
training center

Oh My People Koning Albertlaan 31 - 3320 Hoegaarden - RPR Leuven BTW BE0669.807.764 KMO-Portefeuille: DV.O220436