Oh My People
Van waarden naar workshops: onze psychologen schaven hun kennis bij

Van waarden naar workshops: onze psychologen schaven hun kennis bij

Deel op:
News
Gepost op 2023/01/30 door
Elke Van Hoof

Het highly skilled, highly trained team vormt het kloppend hart van Oh My People. Essentieel dus dat zij hun kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen! Daarom volgden enkele medewerkers, die geregeld trainingen rond stress geven, een boeiende workshop. Hoe kunnen we onze bedrijfswaarden nog beter verankeren in onze aanpak, zodat we onze visie collectief uitdragen? Ann Dobbeni van Fjul Learning Letters nam ons op sleeptouw!

Oh My People-waarden staan centraal

Vorig jaar pakten we uit met een compleet nieuwe branding. Oh My People staat voor empowerment, een no-nonsense aanpak en een stevige scheut rock & roll: waarden die we willen laten terugkeren in al onze welzijnstrajecten. Daarom geven we geen lange theoretische lezingen, integendeel. Oh My People zet in op innovatieve én interactieve workshops. Zo lieten we de medewerkers van Volvo Car Gent basketballen en TikToks maken. Het doel? Hen beter vertrouwd maken met de bedrijfscultuur. Samen met Ann zochten we naar manieren om onze professionele blik op workshops te verbreden, helemaal in lijn met onze eigen waarden.

Een creatieve kijk op onze workshops

Ter voorbereiding van onze sessie kregen we een eenvoudige oefening: opschrijven hoe we de Oh My People-waarden vandaag toepassen in onze workshops. Een logisch vertrekpunt! We overliepen onze huidige structuur en zoomden in op drie aspecten.

  • Check-ins | Een check-in is een vraag of een oefening om het ijs te breken en de aandacht naar het hier en nu te brengen. Zo kan je polsen hoe het gaat met de energie van de deelnemers, of hoe hun lichaam voelt. Of je laat hen rondlopen met een wit papier op de rug, zodat ze zaken over elkaar kunnen neerpennen.
  • Tools | We sparden volop over hulpmiddelen die de impact van onze workshops versterken: roll-ups, stickers, kaartjes, hoeden …
  • Werkvormen | De mogelijke werkvormen volgden elkaar op: van schrijven op post-its, over TED-talks opnemen, tot een vlaggenspel waarbij de deelnemers stresssignalen linken aan een bepaald hersendeel.

Bij elk aspect kwamen tientallen frisse ideeën naar boven. Vervolgens toetsten we ze elk aan de drie waarden. Welke check-in sluit aan bij empowerment? Welke tools passen in het no-nonsense kader? Welke werkvormen swingen van de rock & roll? Als afsluiter bundelden we onze inzichten in een helder actieplan.

Up next? Een consistent kader uittekenen

Maar hiermee eindigt de denkoefening niet. Binnenkort schuiven we met alle collega’s aan tafel voor het vervolg van de workshop. Het doel? Alle input uit de opleiding verzamelen en concreet vertalen naar onze workshops. Zo creëren we een consistent canvas, dat Oh My People perfect weerspiegelt en alle medewerkers piekfijn toepassen in hun workshops rond stress! We zoomen in op mogelijke obstakels tijdens workshops en hoe je die kan tackelen: afkeurende deelnemers, deelnemers die de groep negatief beïnvloeden … Zo gaan al onze psychologen clever en consistent te werk!

“Tijdens de sessie keken we verder dan onze eigen tools en werkvormen. Er bestaan zoveel alternatieven: super om out-of-the-box te denken en onze blik te verbreden!”
– Paulien Ramaekers, klinisch psycholoog bij Oh My People

Interesse in een verrassende workshop rond stress door het Oh My People-team? Wij laten je heel graag kennis maken met onze gloednieuwe aanpak en doorgedreven expertise. Get in touch >>

 

Oh My People
Offices, practice &
training center

Oh My People Koning Albertlaan 31 - 3320 Hoegaarden - RPR Leuven BTW BE0669.807.764 KMO-Portefeuille: DV.O220436