Oh My People
3 tips om Blue Monday geen kans te geven

3 tips om Blue Monday geen kans te geven

Deel op:
News
Gepost op 2023/01/05 door
Elke Van Hoof

De kerstlichtjes zijn uit het straatbeeld verdwenen, maar de dagen blijven kort en de temperaturen koud. En dat kan een weerslag hebben op je humeur. Heel wat mensen voelen zich tijdens deze periode wat somberder. Blue Monday, dit jaar op 16 januari, wordt daarbij aangewezen als de meest deprimerende dag van het jaar. Positieve vibes zijn dus méér dan welkom. Ik deel drie praktische tips om je humeur een flinke boost te geven. Beat the winterblues!

#1 Maak een planning en voorzie ruimte voor sociaal contact

Ziet je agenda er chaotisch uit? Wacht niet tot anderen orde scheppen, maar ga zelf aan de slag en maak je wereld voorspelbaar. Stel een realistische planning op en geef je dagen meer structuur. Daarbij mag een stevige portie sociaal contact niet ontbreken! We hebben het immers allemaal nodig om ons goed te voelen. Gezellig lunchen met collega’s, wandelen met een vriend(in), een gezelschapsspel spelen met de familie … Een life changer die ik zelf toepas? Voorzie ’s ochtends een kwartiertje om te bellen met iemand waarmee het contact de afgelopen jaren verwaterde. Vraag hoe het écht met deze persoon gaat. Heel spannend, maar het bijbabbelen doet ongetwijfeld deugd.

#2 Gun jezelf me-time

Je hoeft die agenda natuurlijk niet propvol te plannen met to do’s en sociale events. Voldoende me-time is minstens even belangrijk, zowel voor je fysieke als je mentale gezondheid. Neem een verkwikkend bad, lees een goed boek of maak tijd om te schilderen. Misschien is 2023 wel het jaar waarin je eindelijk die ene hobby opneemt? De ideale manier om het hoofd leeg te maken en chronische stress tegen te gaan!

#3 Focus op kleine geluksmomentjes

Het is makkelijk om in negatieve emoties te blijven hangen, maar zo blijft ook je humeur op een laag pitje staan. Mijn advies? Focus op wat wél goed gaat. In elke dag schuilen kleine, onverwachte geluksmomentjes: een lief WhatsApp’je ontvangen, slapen in fris gewassen lakens, een geweldige meezinger horen op de radio, een knuffel van je huisdier krijgen … Noteer ’s avonds drie zaken die jou deden glimlachen. Door ook in moeilijke periodes kleine gelukjes te vinden, ontwikkel je een positieve mindset en laat je Blue Monday niet aan je hart komen.

Laat de positieve energie vloeien. Let’s get started!

Oh My People
Offices, practice &
training center

Oh My People Koning Albertlaan 31 - 3320 Hoegaarden - RPR Leuven BTW BE0669.807.764 KMO-Portefeuille: DV.O220436