Oh My People
Een dag in het leven van Astrid Neefs, klinisch psycholoog bij Oh My People

Een dag in het leven van Astrid Neefs, klinisch psycholoog bij Oh My People

Deel op:
News
Gepost op 2023/01/06 door
Elke Van Hoof

Sinds september 2021 maakt Astrid Neefs deel uit van de Oh My People crew. Uitdagend? Absoluut! Als klinisch psycholoog legt ze zich voornamelijk toe op de reboardingtrajecten, waarbij ze cliënten begeleidt bij stressklachtenmet het oog op een duurzame terugkeer naar de werkvloer. Dat doet Astrid met veel empathie en enthousiasme, vlot pendelend tussen Brussel, Mechelen, Aalst en Wemmel. “Elke dag is anders bij Oh My People, dat is de bottom line.” Read on!

Van Brusselse co-housing, naar Mechelse co-working

Astrid verhuisde recent naar Brussel centrum waar ze een appartement deelt met twee vriendinnen. Afhankelijk van haar planning springt ze ‘s ochtends in de auto of neemt ze, zoals vandaag, de trein. “Op maandag en donderdag ga ik aan de slag in een co-workingruimte in Mechelen. Pal aan de Bruul, op een steenworp van het station. Het openbaar vervoer is dan een vlotte keuze. Mijn treinritueel? Koptelefoon op en even outzonen. Mijn muzieksmaak is breed, maar vandaag luisterde ik naar Beyoncé. De ideale energy boost!”

Stressbehandeling en hervalpreventie met een praktische insteek 

Eenmaal toegekomen op kantoor, zet Astrid een lekkere kop koffie en slaat ze een babbeltje met de mensen aan het onthaal. “Ik kom hier al een jaar en ken deze mensen inmiddels goed. Om 9 uur zie ik mijn eerste cliënt in het kader van een stressbehandelingstraject. Daarbij focussen we op het begeleiden van stressklachten, maar ook op de terugkeer naar de werkvloer. Hervalpreventie staat daarbij centraal. Elke sessie duurt 1,5 uur en omvat ook oefeningen, waarbij we bijvoorbeeld even naar buiten gaan. Best intens, maar die praktische aanpak is voor ons essentieel.”

Food for thought 

Na 3 sessies drukt Astrid de pauzeknop in en maakt ze tijd voor een verkwikkende lunch. Soms ter plaatse met collega’s, soms buiten de deur, voor een frisse neus in de bruisende winkelstraten. Nadien maakt ze zich klaar voor een reeks telefonische intakegesprekken. “Dan praat ik met mensen die meer dan een maand out zijn met stressgerelateerde klachten. Luisteren, gerichte vragen stellen, informatie bieden over een vrijblijvend behandelingstraject, … Elk gesprek is vertrouwelijk en laagdrempelig, met veel aandacht voor de unieke situatie van elke cliënt.”   

Deconnecteren na de werkdag

Om alle informatie goed te capteren, neemt Astrid na elk gesprek enkele samenvattende notities. Nog even de laatste mails en voicemails checken en dan klapt ze haar laptop dicht. Tijd om terug te keren naar Brussel! “Ik vind het belangrijk om de werkdag goed af te ronden. Eenmaal thuis aangekomen, neem ik de tijd om samen met mijn huisgenoten te aperitieven en te koken. Nadien spreek ik af met vrienden of kruip ik gezellig in de zetel en geniet ik van een serie. Nog even ontspannen en dan morgen weer klaar voor een nieuwe werkdag!

Heb jij zin om net zoals Astrid aan de slag te gaan als klinisch psycholoog? Reach out! Oh My People is voortdurend op zoek naar enthousiast talent om haar team te versterken. Neem contact op >>

 

Oh My People
Offices, practice &
training center

Oh My People Koning Albertlaan 31 - 3320 Hoegaarden - RPR Leuven BTW BE0669.807.764 KMO-Portefeuille: DV.O220436